Neizvjesno da li će i kada početi sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Još je neizvjesno da li će i kada danas početi sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu radi izjašnjavanja poslanika o imenovanju novog saziva Federalne vlade.

Poslanici su došli u zgradu Parlamenta, ali niko od njih ne može pouzdano reći da li će i kada početi takva sjednica.

Niko od rukovodstva Parlamenta nije se dosad obratio brojnim novinarima koji također čekaju daljnji razvoj događaja tragom jučerašnje neslužbene najave da bi istovremeno sa zasjedanjem Predstavničkog doma u državnom parlamentu, na kojem, prema najavi, treba imenovati novi saziv Vijeća ministara BiH, danas mogla započeti i sjednica u Federalnom parlamentu radi imenovanja nove federalne vlade.

Međutim, iz državnog parlamenta zasad stižu oprečne vijesti o tome kada će odgovarajuća komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH okončati svoj dio posla, neophodnog da bi započela sjednica državnog Predstavničkog doma radi imenovanja ministarskog vijeća.

Istovremeno formiranje novih vlada na državnom i federalnom nivou traži, kao što je od ranije poznato, Demokratska fronta, jedna od stranaka koalicionih partnera za formiranje nove vlasti nakon općih izbora održanih oktobra prošle godine.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*