Žrtva nevrmena u Novom Sadu, poginulo dijete

Jaka kiša, praćena grmljavinom i olujnim vjetrom pogodila je sinoć Srbiju. Najviše je pogođena Vojvodina. Tokom oluje u Novom Sadu, poginulo je dijete i pao je kran na Detelinari. Dio krovne konstrukcije Novosadskog sajma pala je i blokirala dvije kolovozne trake. Velika šteta u Bačkoj Palanci. Sektor za vanredne situacije spasao pet osoba, među kojima i povrijeđenu ženu. Bez struje su sinoć ostali dijelovi Novog Sada, Bačke Palanke, Temerina, Žablja, Futoga i Zrenjanina.

Dvanaestogodišnji dječak poginuo je u Novom Sadu, potvrđeno je RTS-u u policiji. Kako RTS nezvanično saznaje, riječ je o dječaku koji je oko 18 časova izašao iz kuće i kada je počelo nevreme došao je do adrese na kojoj mu stanuje tetka.

Nakon što se čuo vrisak, komšije su dečaka zatekle ispod prozora zgrade, pored gasnih instalacija koje su varničile, odakle su ga premjestili do dolaska hitne pomoći.

Istraga će pokazati šta je uzrok i kako je došlo do smrti.

Najveće posljedice nevremena pretrpjela je Vojvodina posebno je pogođena Bačka Palanka i Novi SAD, a značajna šteta pričinjena je i u Futogu, Temerinu, Zrenjaninu ali i u Beogradu, Požarevcu i drugim gradovima Srbije.

Pripadnici MUP, Sektora za vanredne situacije  imali su najviše intervencija u Novom Sadu i Bačkoj Palanci, gdje su spasili pet lica, među kojima i ženu koja je radila u kiosku na koji je palo drvo, kao i dvoje djece koja su se nalazila u kolima na koje je takođe palo oboreno stablo.

U Urgentnom centru KCV-a pomoć je potražilo 30-tak Novosađana, ali su na sreću u pitanju bile lakše povrede.

Dio krovne konstrukcije Novosadskog sajma je pao i tom prilikom blokirao dije kolovozne trake, dok je kran koji je pao u novosadskom naselju Detelinara ošteteo tri zgrade.

Na više lokacija pripadnici Sektora za vanredne situacije pomagali su komunalnim službama u saniranju posljedica i uklanjanju palih stabala.

Nakon završetka vremenskih nepogoda, na beogradskom aerodromu je ponovo počelo snabdijevanja aviona gorivom, čime su stvoreni uslovi da letovi nastave da saobraćaju redovno, saopšteno je iz pres službe beogradskog aerodroma.

U saopštenju se navodi da avio-kompanije prave prioritete za snabdijevanje gorivom na svojim letovima, i ističe se da aerodrom ni u jednom trenutku nije bio zatvoren za saobraćaj.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*