Hrvatska: U jučerašnjem nevremenu lakše ozlijeđeno nekoliko osoba

Županijski centri 112 zaprimili su jučer oko 17 sati na stotine poziva građana zbog posljedice nevremena koje je praćeno jakom kišom i vjetrom popodne zahvatilo osam hrvatskih županija.

Područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije jučer je oko 16.40 sati zahvatilo nevrijeme, pri čemu je Županijski centar 112 Zagreb zaprimio 800-tinjak poziva građana. Dojave su se prvenstveno odnosile na padove stabala, nestanak struje te ispumpavanje vode, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite (RCZ).

Vatrogasci su izašli na više od 200 intervencija na području Grada Zagreba, no nitko od građana nije stradao. U noćnim sati uspostavljena je tramvajska mreža koja je bila prekinuta zbog pada stabla na električni tramvajski vod, tako da danas javni gradski promet radi bez većih smetnji.

„U olujnom nevremenu koje je zahvatilo zapadni, sjeverozapadi i središnji dio Istre između 15.30 i 16.00 sati, Županijski centar 112 Pazin zaprimio je više od 80 poziva o srušenim stablima i granju na prometnicama. Uslijed pada više stabala u autokampu „Sirena“ u Novigradu ozlijeđena je jedna osoba, a po dolasku Hitne medicinske pomoći (HMP) naknadno je zatražena pomoć za još 5 osoba u kampu“, navodi RCZ.

Na području grada Rijeke zabilježene su 42 dojave koje su najviše odnosile na srušena stabla, no zabilježeni su i oštećeni krovovi te automobili. Na kontejnerskom terminalu Brajdica u Rijeci otkinuo se dio velike kontejnerske dizalice s kontejnerskog terminala i naslonio se na privezani brod.

U ostalim županijama koje je pogodilo nevrijeme vatrogasci su intervenirali zbog srušenih stabala, zakrčenog prometa, nestanka struje te poplavljenih dijelova ceste.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) prognozira kako će danas u većini krajeva u Hrvatskoj biti barem djelomice sunčano te i dalje nestabilno. Lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom izgledni su već prijepodne, ali osobito u drugom dijelu dana i navečer kada je moguće i grmljavinsko nevrijeme uz jak i olujan vjetar, ponegdje i tuču, navodi DHMZ.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*