Izložba „Arhetipični E-mancipal Design“ autorice Maje Dedić Hrvanović na otvaranju 13. Festivala umjetnosti „Kaleidoskop“ Tuzla

Svečano otvaranje 13. Festivala umjetnosti „Kaleidoskop“, koje će biti upriličeno sutra, 25.07.2023.godine u 19:00 sati u Kući i ateljeu Ismeta Mujezinovića Tuzla, otvaranjem izložbe „Arhetipični E-mancipal Design“ autorice, profesorice Maje Dedić Hrvanović.

„Arhetip kao prauzrok, predstava, idejno ukorijenjen u tradiciji, oslobođen u postmodernom društvu je zapravo vizualiziran, simbolički grafički izraz u potrazi za vlastitim identitetom. Nesvjesni dio čovjekovog života nije ništa manje vidljiv kroz grafičku vizualizaciju arhetipa. Arhetipovi se manifestuju kao ideje, slike, tipografski znakovi i simboli unutarnje spoznaje“, izjavila je dr.sc. Emina Begović u svom kritičkom osvrtu na izložbu.

Maja Dedić Hrvanović je svoje radove izlagala na mnogobrojnim samostalnim i kolektivnim izložbama u Bosni i Hercegovini i regionu. U sklopu programa otvaranja 13.festivala umjetnosti „Kaleidoskop“ Tuzla, a nakon otvaranja izložbe prisutne će zabaviti bosanskohercegovački bend „Sunday Stories“.

Podsjećamo da će ovogodišnji Kaleidoskop festival biti održan od 25-29.07.2023.godine.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*