Javni poziv Udruženja roditelja djece osoba sa autizmom – URDOSA

Udruženje roditelja djece osoba sa autizmom – URDOSA poziva porodice, roditelje/staratelje djece i osoba s poremećajima iz autističnog spektra s prebivalištem na području Tuzlanskog kantona, da se u roku od mjesec dana (30 dana) od dana 01.08. do 31.08.2023. godine, svakim radnim danom u periodu od 9,00 sati do 15,00 sati jave u svrhu ažuriranja podataka radi formiranja REGISTRA (BAZE PODATAKA, , ODNOSNO TAČNOG BROJA DJECE/ODRASLIH OSOBA S POREMEĆAJIMA IZ AUTISTIČNOG SPEKTRA) na brojeve telefona: +387 61 606 545, +387 61 886 332, +387 61 881 663

Roditelji/staratelji djece/odraslih osoba s poremećajima iz autističnog spektra se mole da prilikom Registracije dostave:
– NALAZ I MIŠLJENJE PRVOSTEPENE STRUČNE KOMISIJE ZA PROCJENU SPOSOBNOSTI I ODREĐIVANJA PODRŠKE DJECI I OMLADINI SA POSEBNIM POTREBAMA.

Cilj javnog oglasa/poziva
Formiranje Registra je vrlo važno radi planiranja budućih aktivnosti vezanih za zdravstvene, socijalne, obrazovne i rehabilitacione potrebe djece/odraslih osoba u autističnom spektru. Riječ je o vrlo važnom dokumentu na osnovu kojeg će se planirati dalje aktivnosti javnih institucija u pružanju podrške ovoj populaciji i njihovim porodicama, prije svih Centra za autizam “Meho Sadiković” Tuzla.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*