BKC TK – najava događaja: U septembru izložbe, predstave, koncert…

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona u septembru nizom događaja najavljuje sadržajnu jesen kada tradicionalno našim posjetiteljima nudimo najviše sadržaja.

Za ljubitelje likovne umjetnosti smo pripremili dvije izložbe. Otvaranje samostalne izložbe slika autora Nijaza Omerovića iz Gračanice je zakazano za 12. septembar, dok je Retrospektivna izložba slika sa prethodnih devet likovnih kolonija „Slovenci u Tuzli“ zakazana za 23. septembar.

Ova izložba je dio programa u okviru obilježavanja 30 godina rada Udruženja građana slovenačkog porijekla Tuzla, a tim povodom će također 23. septembra biti premijerno prikazan dokumentarni film o radu ovog udruženja, uz kulturno-umjetnički program.

Predstava „Balkanski kvadrat kredom“ koju organizuje „Altteatar“ Sarajevo, u Tuzli bi na otvorenom trebala biti izvedena 14. septembra, a u slučaju lošeg vremena predstava bi se održala u Velikoj Sali BKC-a.

Tokom septembra BKC će biti mjesto održavanja javne tribine udruženja „Oaza“ (27.09.), zatim Svečane akademije kojom će se obilježiti godišnjica formiranja 2. Korpusa Armije RBiH (29.09.), a u drugoj polovini septembra bit će realizovani i programi u okviru manifestacija „4. Dani evropskog nasljeđa“, koje BKC TK realizuje u saradnji sa Ministarstvom za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.

U septembru će biti realizovani i programi kojima će biti ozvaničena saradnja Pozorišta mladih Tuzla i Udruženja Mladi Tuzle, a koji će u narednom periodu sa BKC TKrealizovati brojne koprodukcijske projekte. Također će biti ozvaničeno i potpisvanje ugovora o saradnji sa parnerima koji su odabrani u okviru BKC-ovog Javnog poziva za saradnju, a na koji se prijavio veliki broj zainteresiranih.

Sadržajni septembar završavamo muzičkom poslasticom, koncertom grupe Neša Galija Acoustic Duo, koji je zakazan za 30. septembar.

Svi događaji sa tačnom satnicom i dodatnim informacijama će blagovremeno biti najavljeni na web stranici www.bkctuzla.ba, te na profilima koje BKC TK koristi na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

JU BKC TK

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*