Ove sedmice promocija knjige “Iz sehare srca mog” Eldara Smajića

Ove sedmice će biti održana promocija prve knjige aktiviste Udruženja za edukaciju, profesionalno osposobljavanje i socijalno osnaživanje osoba sa invaliditetom TK ”RE-SET” u Tuzli, Eldara Smajiča.

“Naš aktivista Eldar Smajić je tridesetjednogodišnji ambiciozni mladić koji uprkos svom invaliditetu završava Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet. Eldarova jedna od najvećih želja je bila da napiše svoju autobiografsku knjigu te da ista ugleda svijetlost dana. Podsredstvom našeg udruženja i našeg najvećeg donatora Sedinin Bazar iz Čikaga uspjeli smo da izdamo Eldarovu knjigu, te da tako njegovi snovi postanu java” – poručuju iz “RE-SET-a”.

Smajić u knjizi pod nazivom ”Iz sehare srca mog” piše o svom životu. O životnim nedaćama, uspjesima i pozitivnim događajima koji su ga pratili od početka njegovog života. Čitajući Eldarovu knjigu imate priliku da spoznate na koje je on prepreke nailazio kao osoba sa invaliditetom, ali bez obzira na to sve uspio je uz ogromnu podršku porodice i prijatelja da izraste u jednu uspješnu osobu. Bili bi počastvovani kada bi ste se odazvali i svojim prisustvom podržali našeg mladog pisca.

Promocija će biti održana u velikoj sali Kina “Kaleidoskop” u Tuzli 02.09.2023. godine (subota), sa početkom u 18,00 sati.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*