Sanjin Ćulum pobjednik 10. Memorijalnog šahovskog turnira „Sjećanje na Hamzu Mujića“

Porodica Hamze Mujića i Šahovski klub „Inzio-Tušanj“ iz Tuzle, u hotelu „Minero“ u Tuzli, u nedjelju 24.9.2023.  organizirali su 10. Memorijalni turnir „Sjećanje na Hamzu Mujića“. Nastupilo je 110 igrača iz Austrije, Danske, Hrvatske, Srbije Švicarske i Bosne i Hercegovine. Turnir je otvorila najmlađa učesnica desetogodišnja Merima Konjić.

Odigrano je devet kola po švicarskom sistemu uz tempo igre od sedam minuta po igraču uz dodatak tri sekunde za svaki odigrani potez počevši od prvog. Prvo mjesto osvojio je šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Ćulum s osvojenih 7,5 poena.

Sead Čaušević iz Živinica osvojio je drugo mjesto s istim brojem poena kao pobjednik, ali uz slabiji buholc kriterij. Sedam poena osvojila su četiri igrača: trećeplasirani velemajstor Milan Vukić iz Banja Luke, Faris Čunjalo iz Zenice, FIDE majstor Muris Konjičanin iz Sarajeva i Adis Artuković. Među nagrađenima su međunarodni majstori Zoran Runić iz Bijeljine i Goran Trkulja iz Zenice, Hrvoje Šipić iz Hrvatske i Adis Arapović, Tešnjak koji nastupa pod Njemačkom zastavom.

Sudili su Boris Budimir i Šefko Hamzić, pokrovitelj turnira bila je porodica Hamze Mujića, generalni sponzor BH Telecom d.d Sarajevo.

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.