(Video) Povodom obilježavanja Drugog oktobra koncert “Tuzli s ljubavlju” na Trgu slobode

U povodu obilježavanja Drugog oktobra i 80. godišnjice oslobođenja Tuzle danas je organizovana press konferencija na kojoj je najavljen detaljan program ovog velikog jubileja. Programom obilježavanja je već prvog oktobra planiran je niz aktivnosti, a najvažniji događaj bit će svečano otvorenje Spomen-parka branilaca grada i spomenika braniocima Tuzle i BiH – 15. maj, na Brčanskoj Malti.

Posebno je istaknuta organizacija koncerta “Tuzli s ljubavlju”, na kojem će nastupiti brojni tuzlanski umjetnici koji su opjevali Tuzlu u svojim pjesmama. U ponedjeljak, drugog oktobra će se odvijati protokolarne aktivnosti, polaganje cvijeća i odavanje poštovanja braniocima Tuzle i BiH i civilnim žrtvama rata, u 11.00 sati na Slanoj banji, te Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Tuzle, u 12.00 satu u Narodnom pozorištu Tuzla.

Gradonačelnik Lugavić je pozvao građane da se pridruže svim aktivnostima iz programa obilježavanja Dana oslobođenja, uz zelju da zajednički proslavimo jedan od najvažnijih događaja iz historije grada Tuzle.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*