Američki univerzitet u BiH osigurao 55 stipendija za studente

Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini (AUBiH) i ove godine dodjeljuje 55 stipendija za studente i ponudit će posebno obrazovanje uspješnim i talentiranim studentima iz BiH i regiona putem punih ili djelimičnih stipendija.

AUBiH je jedina visokoškolska institucija u regiji koja je akreditirana u Sjedinjenim Američkim Državama što omogućava zapošljavanje i nastavak studiranja studenata u BiH, regiji, SAD-u i zemljama Evropske Unije.

Predsjednik AUBiH Denis Prcić je naglasio da se ova visokoškolska ustanova, koja temelji američke i bh. vrijednosti obrazovanja, zalaže da cijena studiranja bude prilagođena mogućnostima prosječne porodice u BiH i regiji, a u isto vrijeme i da zadrži visoki kvalitet obrazovanja ispunjavajući američke i bolonjske standarde obrazovanja.

AUBiH, koji je pristupačan potencijalnim studenatima širom regije, ali i studentima različitog socio-ekonomskog statusa, je omogućio finansiranje na 12 rata od 370 KM mjesečno.

Kako bi se osiguralo održavanje stipendije tokom cijelog studija, studenti moraju održati visok prosjek ocjena (GPA – Grade Point Average), saopćeno je danas iz Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini.

(FENA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*