Premijer liga BiH u kuglanju: Sloboda igrala nerješeno sa Korazom

Proteklog vikenda odigrane su utakmice  7.kola Premijer lige BiH u kuglanju. Nakon ovog kola nijedna ekipa nema stopostotni učinak. Sloboda je propustila priliku da se  pobjedom u ovom  bodovno izjednači sa vodečim dvojcem ali i bude prva na tabeli zbog najboljeg set količnika. Posušje je doživjelo prvi poraz u ovoj sezoni  u Prijedoru od ekipe Rudara. Ove dvije ekipe su najozbiljniji kandidati za prvo mjesto na kraju sezone.

Ekipa Kuglaškog kluba Sloboda Tuzla je gostovala u Gradišci kod ekipe Kozare koja ove sezone igra toplo-hladno ponajviše zbog povrede Sandića  njihovog ponajboljeg igrača u protekloj sezoni  kao i nedostatka Aleksića koji je svoju prvu utakmicu odigrao tek u 6. kolu. Sloboda ove sezone ne zna za poraz na gostuječem terenu te je pred ovu utakmicu bila blagi favorit.

Prvi blok za Slobodu su otvorili Nermin Kasumović 576 i Mirsad Jogunčić 595 danas najbolji u redovima Slobode  koji su u neizvjesnoj borbi bolji bili od Dalibora Tatića 547 i Đorđa Mandića 584. Sloboda je povela 2:0 i imala 40 čunjeva prednosti.

U drugom bloku Mirza Nezirović 594 je bio bolji od Mihajla Smiljanića 591 dok je Zoran Kozlina 567 bio bolji od indisponiranog Edina Herende 492 osvojivši prvi poen za Kozaru i vrativši čunjsku prednost u korist svoje ekipe.

U trećem bloku Senad Jogunčić 594 je u dramatičnom finišu dobio za 1 čunj Miroslava Aleksića 593 a Kulaš Dragan 597 sa najboljim rezultatom utakmice je pobjedio Mithata Jogunčića 536  (koji se istakao sa velikim brojem promašaja čak 13) te dodatno povečao prednost u ukupnom zbiru čunjeva. Utakmica  je završila nerješenim rezultatom 4:4.  Veliki hendikep za Slobodu je bilo neigranje  Samira Jogunčića jednog od najboljih igrača u ovoj sezoni.

U narednom kolu Sloboda  je domaćin Adi iz Banja Luke.

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*