Pogledajte večeras u 20,00 sati “Naših sedam decenija”! Zahvaljujemo našim prijateljima na brojnim pohvalama i čestitkama

U okviru obilježavanja 70 godina Radio Tuzle i 10 godina postojanja Radio-televizije 7 Tuzla sinoć je u Narodnom pozorištu upriličena prigodna svečanost i predstavljena fotomonografija “Naših sedam decenija”.

Bila je ovo prilika da svoja sjećanja na Radio Tuzlu razmijene novinari, voditelji, urednici koji su radni vijek proveli u ovom mediju, kao i generacije koje još uvijek rade u Radio Tuzli odnosno na RTV7 Tuzla.

Budući da su se ovom prilikom, nakon 3 decenije, prvi put ponovo susrele stare i nove generacije, da su među gostima i zvanicama bili vjerni slušaoci i gledaoci, prijatelji ove medijske kuće i kolege iz drugih medija svečanost je odisala posebnim emocijama i toplinom, što su nam nakon manifestacije brojnim čestitkama i porukama istaknuli naši dragi prijatelji. Prenosimo neke od njih:

Elvir Bijedić, gradski vijećnik: “Bilo je sjajno, osvježavajuće, potpuno originalno i van svih uobičajenih rođendanskih protokola”.

Fadil i Alma Nadarević, istaknuti sugrađani Tuzle: ” Hvala na ugodno provedenoj zajedničkoj večeri.Bilo je lijepo, jednostavno, skromno i sa puno emocija, koja su kod nas probudila sjećanja na drage ljude i lijepe događaje od prije 50 i više godina”.

Goran Krdžalić, doktor : ” RTV7 je sinoć zablistao posebnim, tuzlanskim sjajem. Respekt za kompletnu ekipu. Bili ste izvandredni, atmosfera neponovljiva. Vi ste duša i ponos grada. Zadovoljstvo mi je bilo da budem gost na vašoj svečanosti.

Sulejman Šulc, istaknuti sugrađanin Tuzle: “Čestitke povodom vrlo supješnog 70.godišnjeg rada Radio Tuzle i 10.godišnjice RTV7 Tuzla. Uredjivačkom kolegiju i svim uposlenicima najiskrenije čestitke. Velika mi je čast i zadovoljstvo bilo prisustvovati ovim jubilejima vaše kuće. Hvala što ste dio naših života i što ste svih ovih godina najbliži nama”.

Bedrana Kaletović, novinar : “RTV7 Tuzla je večeras imala emotivnu,netipičnu promociju svojih 70 godina rada i prisutni su uživali. Kao što reče Dino Kalesić, učesnik svečanosti,bilo bi lijepo kada bi se sadašnje redakcije ugledale na Radio Tuzlu”.

Jadranka Jovanović, nekadašnja direktorica Radio Tuzle: “Sinoć je bilo predivno, na nivou najvećih svjetsklih TV kuća. I bolje,puno ljudske topline i iskrenih emocija”.

Nusret Sarvan, novinar i nekadašnji zaposlenik Radio Tuzle: “Sinoćnja manifestacija zaslužuje visoke ocjene. Fotomonografija, takođe.

Tahir Žustra, novinar TV Nova i nekadašnji mladi volonter RTV7: “Hvala na divnim emocijama večeras. Bilo je zadovoljstvo svjedočiti vašoj radosti isto kako je zadovoljstvo početak moje karijere praviti uz kolege iz RTV7 Tuzla. Uživao sam u svim dijelovima programa. Čestitam na svemu”.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim našim dragim prijateljima, slušaocima i gledaocima koji nisu bili u mogućnosti gledati manifestaciju prenosimo snimak manifestacije, večeras od 20,00 sati. Reprizni termin je sutra, 4. novembra od 15,00 sati.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*