A protester holds up a portrait of Iraqi Shi'ite cleric Moqtada al-Sadr as smoke rises from the Swedish embassy building during a protest near the embassy, hours after it was stormed and set on fire ahead of an expected Koran burning in Stockholm, in Baghdad, Iraq, July 20, 2023. REUTERS/Ahmed Saad

Američka vojna baza u Iraku napadnuta dronovima

Tri naoružane bespilotne letjelice oborene su danas iznad zračne luke Erbil u sjevernom Iraku, gdje su stacionirane američke i druge međunarodne snage, objavila je služba za borbu protiv terorizma iračkog Kurdistana, istaknuvši da je riječ o dva odvojena napada. Irački premijer obećao da će pronaći odgovorne.

Trenutno nije jasno tko je odgovoran za te napade, posljednje u nizu na američke postrojbe u Iraku i Siriji dok napetosti rastu na Bliskom istoku zbog rata Izraela i Hamasa. Obrambeni sustav u vojnoj bazi u blizini zračne luke uspješno se obranio od dronova, stoji u priopćenju. Nije bilo žrtava ni štete na infrastrukturi, rekao je dužnosnik američkog ministarstva obrane.

Irački premijer Mohamed Al Sudani obećao je da će pronaći odgovorne za nedavne napade na tri vojne baze u Iraku u kojima se nalaze savjetnici međunarodne koalicije, uključujući Ain al-Asad u zapadnom Iraku, vojnu bazu u blizini međunarodne zračne luke u Bagdadu i Harir u Erbilu.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*