Gradonačelnik Lugavić se sastao sa Inicijativnom grupom “Aktivno starenje” Mjesne zajednice Brčanska Malta

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić,  je u Gradskoj upravi primio predstavnike Inicijativne grupe “Aktivno starenje” iz Mjesne zajednice Brčanska Malta. Koordinatorica, Hasija Jahić i članovi Inicijativne grupe predstavili su planove i postignuća u stvaranju kvalitetnog okruženja za starije sugrađanke i sugrađane, koji se na kvalitetan način druže i zajedno provode vrijeme, uživajući u različitim aktivnostima.

Grad Tuzla već dugi niz godina podržava ovaj zaista vrijedan projekt, s posebnim naglaskom na 2021. i 2022. godinu, kada je Grad u potpunosti preuzeo finansiranje aktivnosti pod nazivom “Njega u kući za osobe treće životne dobi”, i nastavit će podržavati slične projekte koji promovišu socijalnu uključenost i dobrobit svih građanki i građana.

Gradonačelnik Lugavić je istakao predanost lokalne samouprave u osiguravanju što boljih uslova i ambijenta za život osoba treće životne dobi, prepoznajući njihovu važnost u zajednici. Naglasio je kontinuitet podrške starijim sugrađanima, te izrazio zahvalnost za njihov doprinos kroz rad i zalaganje tokom života. “Trudimo se osigurati da naše starije sugrađanke i sugrađani imaju najbolje moguće uslove za život jer su oni izuzetno važan dio zajednice u Tuzli. Nastavit ćemo veoma uspješnu saradnju sa starijim osobama, koje su svojim radom i trudom dale značajan doprinos Tuzli”, kazao je gradonačelnik Lugavić.

Grad Tuzla

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*