A flare falls over Gaza, after a temporary truce between Israel and the Palestinian Islamist group Hamas expired, as seen from southern Israel, December 3, 2023. REUTERS/Alexander Ermochenko

Izrael upozorio: Za civile se odvija još pakleniji scenarij

Izraelske trupe nastavljaju širiti ofanzivu na južni dio Gaze, a upozorili su da se za zarobljene civile odvija još pakleniji scenarij.

Izrael je prvobitno fokusirao svoju ofanzivu na sjever teritorije, ali je vojska sada također krenula na dijelove juga, govoreći tamošnjim palestinskim civilima da bježe u druga područja, prenosi Asharq Al-Awsat, pozivajući se na AFP.

Izraelski tenkovi, oklopni transporteri i buldožeri viđeni su u ponedjeljak u blizini grada Khan Yunis na jugu Gaze, koji je prepun civila koji su pobjegli iz svojih domova sjevernije na teritoriji ranije tokom rata, rekli su svjedoci za AFP.

Novinar AFP-a u Rafi u blizini granice Gaze s Egiptom vidio je dim kako se diže iz zgrada u južnoj Gazi nakon izraelskog bombardiranja.

Podsjećamo, vojska je u ponedjeljak saopštila da poduzima agresivne akcije protiv Hamasa u Khan Yunisu, upozoravajući da glavni put na sjeveru i istoku grada predstavlja bojno polje.

klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*