Desetine mrtvih u novim napadima Izraela u Pojasu Gaze, vojska vrši racije i na Zapadnoj obali

Palestinska novinska agencija Wafa izvijestila je da je ranojutarnje bombardiranje izraelskih snaga rezultiralo desetinama žrtava u Rafi na jugu Pojasa Gaze i u gradu Gaza na sjeveru.

Pozivajući se na lokalne, neimenovane izvore, Wafa izvještava da je pet osoba ubijeno kada je stambena kuća napadnuta zapadno od Rafaha na jugu, javlja također Al Jazeera.

Bilo je i na desetine žrtava kada su izraelske snage bombardovale stambene kuće u blizini medicinskog kompleksa Assahaba u centralnoj Gazi.

Operacije spašavanja i izvlačenje tijela ispod ruševina bili su nemogući zbog prisustva izraelskih tenkova u područjima napada, prenosi novinska agencija.

Za to vrijeme, Palestinci provode sate, pa čak i dane izvan distributivnih mjesta UN-a u Gazi, očajnički želeći nabaviti hranu i druge zalihe, jer izraelsko bombardiranje nastavlja da ometa humanitarne operacije u enklavi.

Također, na društvenim mrežama se šire videosnimci koji prikazuju upadanje izraelski snaga u selo Marah Rabah u Betlehemu, okupiranoj Zapadnoj obali.

Kako prenosi Al Jazeera, jedinica Sanad pri izraelskoj vojski izvršila je raciju u Nablusu, sjeverno od Zapadne obale. Pored noćnih napada izraelske vojske, Palestinci na okupiranoj Zapadnoj obali suočeni su s porastom nasilja izraelskih doseljenika od početka rata u Gazi.

klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*