(VIDEO) Manifestacija “Zima u Tuzli” otvara ovogodišnju zimsku turističku sezonu u TK

Danas su na Trgu slobode u Tuzli počele sa radom kućice koje čine dio dekora tradicionalne manifestacije „Zima u Tuzli“, koju organizuju Turistička zajednica grada Tuzle i Grad Tuzla, u partnerstvu s Bingo Grupom i pod pokroviteljstvom NLB Banke, Pivare Tuzla, BH Telecoma i Stanić Grupe.

Podršku u realizaciji ove manifestacije su dali JKP „Saobraćaj i komunikacije“ Tuzla, JKP „Komunalac“ Tuzla, RTV 7 Tuzla, Dom zdravlja Tuzla, Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla, kao Policijska uprava Tuzla.

U svom obraćanju Gradonačelnik Lugavić je istakao: “U okviru  manifestacije “Zima u Tuzli”, priredili smo impresivan program koji obuhvata 20 koncerata sa više od 25 izvođača. Koncepti ovih događanja kreirani su kako bi zadovoljili sve generacije, u večernjim satima, pružajući nezaboravno iskustvo za građanke i građane grada Tuzle, Tuzlanskog kantona te šire. U dnevnim terminima, posebno smo posvetili zabavama za djecu. Planiramo zajedno proslaviti katolički i pravoslavni Božić, te dočekati tzv. Dječiju Novu godinu. Naš cilj je napraviti posebno okruženje za sve uzraste, proširujući manifestacijske aktivnosti sa Trga slobode, na Solni trg i gradski park gdje smo pripremili manifestacije i aktivnosti za djecu. Grad smo okitili u pravom zimskom duhu, najljepšim ukrasima do sada, stvarajući atmosferu prave zimske čarolije. Želimo podariti našim sugrađankama, sugrađanima i dragim gostima nezaboravan zimski ugođaj. Manifestacijom želimo unaprijediti kvalitetu života svih koji žive, ali i dolaze u Tuzlu, te zajedno s ljubavlju, srećom i veseljem da uđemo u Novu 2024. godinu.

 Ova saradnja jasno pokazuje da zajedničkim naporima realni sektor, javni sektor, nevladin sektor i Udruženje samostalnih poduzetnika grada Tuzle mogu zajedno graditi pravu svjetsku priču. Hvala svima koji su doprinijeli ovom jedinstvenom događaju i omogućili nam da Tuzlu učinimo još ljepšim mjestom tokom zimske sezone.

Najvažniji benefiti koje grad kao administrativno sjedište Kantona i regije ima ogledaju se u zadovoljstvu građanki i građana i unapređenju kvaliteta života, tako da organizacija manifestacija poput ove doprinosi značajnom ekonomskom prosperitetu grada Tuzle. Također stvaraju povoljno okruženje za raznovrsne poslovne aktivnosti. Indirektni efekti ove manifestacije se ogledaju u dodatnom zapošljavanju, promociji kulturnih i društvenih vrijednosti  našeg grada, te jačanju ukupnog imidža Tuzle kao atraktivne destinacije, ali  i jačanju zajedničkog identiteta, te stvaranju pozitivnog ozračja za sve građane i posjetitelje našeg predivnog grada Tuzle”, naglasio je Gradonačelnik Lugavić


Amra Jaganjac, direktorica Turističke zajednice grada Tuzle je napomenula kako ove godine pored Grada Tuzle, javnih i komunalnih preduzeća Tuzle,  sponzora i  partnera, podršku ovoj manifestaciji daje i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, te se otvaranjem „Zime u Tuzli“ obilježava i početak zimske turističke sezone u Tuzlanskom kantonu. „Manifestaciju večeras otvaramo koncertom Džejle Ramović, već sutra nastupa sjajni bend Perpetuum Mobile, a u nedjelju bend Tajni gaz, Tribute bend Đorđa Balaševića. U dane vikenda u dnevnim satima ćemo najmlađima ponuditi poseban program i to: u subotu dječije viteške igre, a u nedjelju dječije animatore, maskote i mađioničara. Ovom manifestacijom Tuzla postaje sve prepoznatljivija kao grad sa kvalitetnom turističkom ponudom tokom cijele godine i raduje nas što ćemo i ove zime ugostiti brojne posjetioce i ponuditi im sadržaj ravan evropskim gradovima“, dodala je Jaganjac.

„Kao i prethodne godine, cilj Bingo Group je da pruži podršku u organizaciji manifestacija koje su značajne za naš grad. Od kraja 2022. i tokom 2023. godine aktivno smo radili sa Turističkom zajednicom Tuzle, ali i našeg kantona. Omogućili smo niz kvalitetnih sadržaja u gradu, a radili smo i na promociji turističkih potencijala TK. Također, Pivara Tuzla, jedna od članica naše grupacije, koja će i ove godine biti sponzor Zime u Tuzli, prethodnoj je manifestaciji dala novu dimenziju, trg je izgledao spektakularno, Tuzlanski pilsner je dominirao svojim rodnim gradom. Isto ćemo napraviti i ove godine“, kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe trade marketinga Binga.

Senada Jahić, Direktorica Podružnice Tuzla NLB Banke Sarajevo je u svom obraćanju rekla: „NLB Banka Sarajevo je i ove godine odlučila pružiti podršku novogodišnjem projektu Turističke zajednice grada Tuzle i to kao glavni sponzor Javnog dočeka Nove godine. Uz doček Nove godine i koncert Bajage i instruktora, sponzori smo manifestacije „Zima u Tuzli“ koja će trajati 24 dana, gdje ćemo imati priliku da realizujemo zanimljive aktivnosti za građane Tuzle. Iznimno mi je zadovoljstvo i da će klijenti NLB Banke moći uz plaćanje NLB Play aplikacijom kod označenih izlagača ostvariti dodatne pogodnosti. NLB Banka rado podržava projekte koji promovišu lokalno poduzetništvo i ovo je prava prilika da upotpunimo prazničnu atmosferu u Tuzli iz dodatne sadržaje.“

„Ove godine u manifestaciji „Zima u Tuzli“ učestvuje 5 obrtnika i veliko nam je zadovoljstvo da kao i prethodnih godina naši obrtnici imaju priliku da ovdje na Trgu slobode izlože svoje proizvode, da budu vidljivi građanstvu, ali ujedno da imaju i priliku da namaknu dodatne prihode kroz prodaju. Pored toga, imat ćemo i obrtničku ponudu u našem Gradskom parku u Tuzli ,koji će biti obogaćen i sadržajima za najmlađe“, rekla je Slađana Jovičić, Sekretar Udruženja obrtnika grada Tuzle.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*