Dva državna rekorda Bakira Musića i tri najbolja rezultata svih vremena  za AK „Sloboda – Tehnograd“ Tuzla

Tokom proteklog vikenda u Atletskoj dvorani u  Beograd održana su dva velika međunarodna atletska mitinga na kojima je učestvovalo  preko 1500 atletičara-ki.

U subotu je organizaciji AK „Top Jump“ održan  memorijal “Mihajlo Mika Švraka”. Na ovom mitingu medalje su  osvojili Bakir Musić u trci na 400m, istrčavši državni rekord za mlađe juniore i juniore.

Srebrne medalje su osvojili Nikola Pavljašević u trci na 3000m za mlađe juniore, Alija Džinić na 200m za juniore.

Drugog dana vikenda održan je tradicionalni “Miting budućih šampiona” u organizaciji AK „Partizan“.

Bakir Musić  je trijumfovao u trci na 200m isrčavši najbolji rezultat svih vremena u kategoriji mlađih juniora i juniora – 22,60 s., dok je u trci na 60m osvojio srebrnu medalju.

Amer Bećirović istrčao je najbolji rezultat svih vremena u diciplini 300m u dvorani za dječake- 39,48 s, osvojivši  4. mjesto,  a osvojio je i srebrnu medalju u trci na 800m za starije pionire.

Amar Grbić je u bacanju kugle u kategoriji mlađih juniori osvojio bronzanu medalju, Alija Džinić je osvojio srebrnu medalju u trci na 60m za juniore, a Enes Džinić je osvojio bronzane medalje na 60m i 200m u kategoriji juniora.

Bronzanu medalju osvojila je Ena Bećirović u trci na 300m za djevojčice.

Četvrta mjesta osvojili su Ema Mešković u diciplini 800m za djevojčice, te Nikola Pavljašević u trci 800m za dječake, sa novim ličnim rekordima.

Odlične plasmane i nove lične rekorde ostvarili su i ostali takmičari AK Sloboda Tehnograd, Amna Musić, Ajna Nezirovac, Imad Isabegović, Rijad Muratović, Elma Hasanbašić, Rijad Hasanbašić i Nudžejma Vrabac.

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*