default

Dežurne službe uputile apele građanima

U susret Novoj godini apele građanima uputili su iz dežurnih službi, koje će dežurati I tokom dočeka Nove godine.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona je ove godine preduzela niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti, uključujući povećano prisustvo policijskih službenika na terenu, s obzirom na to da je u periodu novogodišnjih praznika i javnog dočeka Nove godine u Tuzli, prisutan velik broj građana. To se prvenstveno odnosi na suzbijanju upotrebe pirotehnike. Pozivaju građane da se suzdrže od korištenja ovih sredstava. Takođe, pojačana je kontrola saobraćaja, posebno kada je riječ o kontroli vozača  da li voze u alkoholisanom stanju.

I pripradnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla u vrijeme novogodišnjih praznika rade pojačanim kapacitetom i u pripravnosti su. Apeluju na građane da ne koriste pirotehnička sredstva, ne voze u slučaju da su konzumirali alkohol, te da ukoliko izlaze iz svojih domova ne ostavljaju uključene grijalice ili novogodišnje lampice.

Budući da se u Tuzli na Trgu slobode tokom novogodišnje proslave očekuje veliki broj naših sugrađana I posjetilaca o njihovom zdravlju I  sigurnosti brinut će, između ostalih dežurnih ekipa i Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla. Očekuju da će građani biti savjesni, da se neće prejedati, pretjerano koristiti alkoholna sredstva i opijate, te da će tokom novogodišnje noći imati manje intervencija.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*