Dodijeljene prestižne SAG nagrade: “Oppenheimer” nezaustavljiv na putu do Oscara

Filmski ep “Oppenheimer” osvojio je nekoliko trofeja sinoć u Hollywoodu na dodjeli nagrada udruženja filmskih i televizijskih glumaca SAG, povećavajući izglede za osvajanje Oscara za najbolji film.

Film o utrci za izradu prve atomske bombe osvojio je najveću nagradu, za najbolju glumačku postavu, koju su dodijelili članovi sindikata glumaca SAG-AFTRA na svečanosti u Los Angelesu.

Irski glumac Cillian Murphy, u ulozi znanstvenika J. Roberta Oppenheimera, osvojio je nagradu za najboljeg filmskog glumca, a njegov kolega Robert Downey Jr. za najboljeg sporednog glumca.

Nagrada SAG-a za najbolju glumicu otišla je Lily Gladstone, zvijezdi filma “Ubojice cvjetnog mjeseca”. Gladstone je glumila pripadnicu indijanske zajednice Osage koja je u Oklahomi 1920-ih pretrpjela niz ubojstava zbog zemlje bogate naftom.

Dodjela se po prvi put uživo prenosila na Netflixu, što je dio nastojanja tvrtke da proširi svoj program uživo.

Sindikat SAG-AFTRA prošle je godine organizirao četveromjesečni štrajk protiv holivudskih studija u borbi za veće plaće i zaštitu od umjetne inteligencije.

U televizijskim kategorijama, drama o restoranu “The Bear” TV kanala FX osvojila je nagradu za najbolju glumačku postavu u kategoriji TV komedije i glumačke počasti za zvijezde Jeremyja Allena Whitea i Ayo Edebiri.

Elizabeth Debicki, koja je glumila princezu Dianu u Netflixovoj seriji “Kruna”, osvojila je nagradu za najbolju glumicu u TV drami.

SAG-AFTRA također je dodijelila priznanje za životno djelo Barbri Streisand, nagrađivanoj glumici, producentici, redateljici, pjevačici i spisateljici.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*