Pavljašević drugi, Hasanbašić sedma na 57. Belom krosu u Beogradu

S ponosom obavještavamo javnost o izvanrednom uspjehu našeg člana Nikole Pavljaševića, koji je osvojio drugo mjesto na 57. Belom krosu u konkurenciji U16 u trci na 1750m. Ovogodišnje takmičenje bilo je posebno značajno jer se održalo na stazi u Parku prijateljstva pored rijeke Dunav, u srcu Beograda, istoj lokaciji koja će 30. marta biti domaćin Svjetskog prvenstva u krosu. 57. izdanje Belog krosa, prestižnog događaja koji je okupio atletičare iz različitih zemalja, uključujući Keniju, Mađarsku, Rumuniju, Hrvatsku, Crnu Goru, Sloveniju, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. 

Nikola je trku završio s vremenom od 5:58, što je samo devet sekundi iza pobjednika Kaida Koce koji je imao vrijeme od 5:49. Na trećem mjestu je Mihailo Jakšić s vremenom od 6:11, a četvrto mjesto je zauzeo Mihajlo Stević s vremenom od 6:13.

U kategoriji U20, Elma Hasanbašić je također ostvarila značajan uspjeh, osvajanjem sedmog mjesta na trci od 6400 metara.

Pohvale za Nikolinu izvanrednu izvedbu pristigle su i od Daneta Korice, nekadašnjeg selektora reprezentacije Jugoslavije, što dodatno naglašava značaj njegovog uspjeha. Ovakvi rezultati ne samo da promovišu sportiste na individualnom nivou, već i afirmišu atletiku u regionu kao sport u kojem se može postići izvanredan uspjeh.

(Atletski klub Sloboda -Tehnograd/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*