Stanje na cestama u BiH

Zbog saobraćajne nezgode otežano, jednom trakom, saobraća se na magistralnom putu Tuzla- Srebrenik (u mjestu Dobrnja).

Za danas je najavljen nastavak radova na magistralnom putu Nemila-Topčić Polje, a potpuna obustava saobraćaja bit će na snazi od 07 sati. Vozila se za vrijeme obustave preusmjeravaju starim putem kroz Topčić Polje.

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je saobraćaj na ovoj dionici obustavljen. Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica- Ustiprača- Goražde-Foča.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Rača-Bijeljina, na sjevernom ulazu u Mostar, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise.

Na graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

bihamk

Jedan komentar

  1. Üsküdar drenaj açma Üsküdar da lavabo tıkanıklığı için bu firmayı tercih ettim ve gerçekten doğru karar verdiğimi düşünüyorum. Profesyonel ekip, sorunumu hızlıca çözdü ve sonuçtan çok memnun kaldım.Teşekkürler! https://www.fly2.travel/uskudar-tikaniklik-acma/

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*