(VIDEO) Horić: Predstava “Tri prikazivanja Boga” dio je selekcije XXIII festivala bh. drame

Premijernim izvođenjem predstave “Tri prikazivanja Boga”, tuzlansko narodno pozorište Tuzla obilježilo je 75 godina postojanja i rada. Predstava koja je autorsko i rediteljsko djelo Aleša Kurta, publici će u tri čina donijeti priče o nekim od najstrašnijih dijelova povijesti XX. stoljeća.

Ova predstava dio je selekcije XXIII festivala bh. drame koji će biti održan u Zenici od 23. do 31. maja.

Prema riječima selektora, u Takmičarski program XXIII festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2024. je ušlo šest predstava “Mali ratovi i kabine Zare” prema tekstu Vide Davidović, u režiji Ivice Buljana i u korpodukciji Narodnog pozorišta Republike Srpske Banja Luka i Sterijinog pozorja Novi Sad, “Režim iscjeljenja” prema tekstu Tanje Šljivar, u režiji Bojana Đorđeva, i u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, “Jedan je Muhamed Ali” prema tekstu Almira Imširevića u režiji Dine Mustafića i u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo, “Sanjao sam da sam se probudio” prema tekstu Željka Hubača, u režiji Dine Mustafića i u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu, “Tri prikazivanja Boga” prema tekstu i u režiji Aleša Kurta i u produkciji Narodnog pozorišta Tuzla i “Stotinu malih smrti” prema tekstovima Semezdina Mehmedinovića, u režiji Jovane Tomić i u produkciji Sarajevskog ratnog teatra – SARTR.

O novoj predstavi “Tri prikazivanja Boga”, učešću pozorišta na pomenutom festivalu kao i o aprilskom repertoaru, u otvorenom programu razgovarali smo sa Sanjom Horić, stručnim saradnikom za marketing u Narodnom pozorištu Tuzla.

2 0 komentara

  1. Hello, good post. I have observed that your website appears to be having issues with Internet Explorer. Because of this problem, many people will miss your fantastic work because IE is still the most widely used browser.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*