Nikola Pavljašević i Ema Mešković trijumfovali na Trofeju Bijeljine 2024

Međunarodni atletski miting “Trofej Bijeljine 2024” održan je na stadionu Etno sela “Stanišići” u Bijeljini, gdje su se atletičari iz AK Sloboda Tehnograd istakli odličnim rezultatima. Nikola Pavljašević dominirao je u trci na 600 metara u kategoriji dječaka, ostvarivši vrijeme od 1:31,56, dok je Ema Mešković zauzela prvo mjesto u trci na 800 metara za mlađe juniorke s vremenom 2:18,19.

Drugi članovi tima takođe su imali zapažene nastupe: Elma Hasanbašić osvojila je srebrnu medalju na 800 metara za juniorke, a Rijad Hasnbašić srebro u trci na 1500 metara za seniore. Adem Bajrić bio je četvrti na 60 i 200 metara za cicibane, Amna Musić peta na 600 metara za pionirke, a Ajna Nezirovac deveta u istoj trci. Imad Isabegović zauzeo je šesto mjesto na 800 metara za mlađe juniore.

Vrijedno je spomenuti i atlete koji su postavili lične rekorde, kao što su Amar Bećirović, Majra Paočić, Ena Jaganjac i Ilma Alibašić, koja je bila najmlađi učesnik mitinga, rođena 2020. godine.

Miting “Trofej Bijeljine” okupio je više stotina takmičara iz 29 klubova sa prostora bivše Jugoslavije, što pokazuje važnost i veličinu ovog događaja u regionalnom atletskom kalendaru.

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*