Liga mladih KSTK: Kadeti Slobode odbranili titulu prvaka, Alić i Omerović u najboljoj petorci turnira

Proteklog vikenda u sportskoj dvorani Mejdan odigrana je završnica Lige mladih KSTK u konkurenciji kadeta, a među četiri najbolje ekipe plasirali su se Gračanica, Lions, Dragons, te prošlosezonski šampion i domaćin završnog turnira, ekipa Slobode. U prvom polufinalnom susretu sastale su se ekipe Lions i Dragons, dok su nakon njih na parket Mejdana istrčale ekipe Slobode i Gračanice kao drugi polufinalni par.

Kao i pionirska selekcija Slobode, kadeti su rutinski odradili prvu fazu takmičenja gdje su ubilježili skor od 18-0 nakon čega su u četvrtfinalu ubjedljivo eliminisali ekipu Živinice Basket. U istom ritmu nastavili su i kroz polufinalni susret gdje su ostvarili ubjedljivu pobjedu nad ekipom Gračanice rezultatom 127:39 čime su osigurali nastup u finalu i priliku za odbranu prošlosezonske titule. Drugo polufinale obećavalo je zanimljiviji meč na osnovu viđenog u prvom poluvremenu, ali do na kraja ekipa Lionsa preuzima kontrolu i slavi rezultatom 85:57.

Porazima u polufinalnim susretima ekipe Gračanice i Dragonsa odlaze u borbu za bronzu, a duel za treće mjesto na završnom turniru ide u ruke tuzlanskog tima rezultatom 82:68, baš kao i bronzana medalja u konkurenciji kadeta na ovogodišnjoj završnici. Finale je praktički riješeno u prvom poluvremenu tokom kojeg su kadeti Slobode odradili odlično svoje zadatke. U nastavku je ekipa Lionsa uspjela smanjiti zaostatak, ali više od toga nisu mogli. Crveno-crni dječaci su tako slavili još jednu sigurnu pobjedu rezultatom 92:79 i novo zlato na završnim turnirima.

Kada je riječ o individualnim priznanjima, Vedad Alić i Mak Omerović dobili su nagrade kao članovi najbolje petorke završnog turnira u kadetskoj konkurenciji. Uz dvojac Slobode, priznanja su dobili Bakir Čatal (Gračanica), Maid Halilković (Lions) i Bakir Duman (Dragons). Kadeti Slobode postali su novi/stari šampioni Lige mladih KSTK koji su sezonu 2023/24 završili bez ijednog poraza. Pred igračima trenera Marjanovića sada su nova uzbuđenja koja će, bez ikakve sumnje, dočekati i više nego spremno kao u dosadašnjem toku sezone, a mi im želimo puno sreće u predstojećim takmičenjima!

(OKK Sloboda/RTV7)

4 0 komentara

  1. Wow, awesome weblog structure! How long have you ever been running
    a blog for? you made running a blog look easy. The
    full glance of your website is fantastic, let alone the content!
    You can see similar here sklep internetowy

  2. Wow, superb blog format! How lengthy have you been blogging for?
    you made running a blog glance easy. The total look of your web site is wonderful, as smartly as the content!

    You can see similar here sklep online

  3. Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for?

    you made running a blog glance easy. The overall glance of your site is wonderful, let alone the content material!
    You can see similar here dobry sklep

  4. Wow, wonderful weblog layout! How long have you ever been blogging
    for? you made running a blog look easy. The total glance
    of your website is excellent, as neatly as the content material!
    You can see similar here ecommerce

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*