Više od 50 hiljada posjeta tokom „Proljeća u Tuzli 2024“

Od 10. aprila do 19. maja 2024. u Tuzli se odvijala manifestacija „Proljeće u Tuzli“ u organizaciji Turističke zajednice grada Tuzle, a uz podršku Grada Tuzle. Manifestacija je organizirana u partnerstvu sa Udruženjem obrtnika grada Tuzle i sa kompanijom “Bingo Group” Tuzla.

Zabilježeno je više od 50.000 posjeta svim događajima koji su činili program „Proljeća u Tuzli“, a koji su podrazumijevali: jedinstvenu atrakciju Panoramskog točka na Trgu slobode, različite zabavne programe za djecu, Sajam meda i mlijeka, sajmove obrtnika, humanitarni bazar „Food Fair Tuzla“, Sajam kafe i čokolade, Festival pčelarstva, „Tuzlanske dane piva“ sa tri večernja koncerta, kao i obilježavanje Ramazanskog bajrama i obilježavanje romskog praznika Đurđevdana.

U proteklih mjesec i po podršku u realizaciji „Proljeća u Tuzli“ su pružile resorne službe Grada Tuzle, UO Zavod za urbanizam Tuzla, JKP „Saobraćaj i komunikacije“ d.o.o. Tuzla, JKP „Komunalac“ d.o.o. Tuzla, JU Centar za kulturu Tuzla, JP „Pannonica“ d.o.o. Tuzla, JKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Tuzla, Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla, Policijska uprava Tuzla, PD „Nektar“ Tuzla, kao i brojni tuzlanski medijski servisi koji su pratili sve događaje i izvještavali građanstvo o „Proljeću u Tuzli“.

„Proljeće u Tuzli“ je danas već prepoznatljiva manifestacija koja pokazuje posvećenost Turističke zajednice grada Tuzle kreiranju atraktivnih sadržaja u gradu tokom cijele godine, koji ne samo da unapređuju kvalitet života nego i daju podršku obrtnicima i privrednicima, koji imaju priliku predstaviti svoj asortiman i ostvariti promet kroz sajmove na Trgu slobode, saopćili su iz Turističke zajednice.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*