Najavljene prve ljetne vrućine, temperature će ići do 35 stepeni

Danas je prvi dan mjeseca juna, a podaci sa stranice BHMeteo govore da su na vidiku i prve ljetne vrućine. U periodu od 6. do 10 juna očekuje se da će živa na termometru biti na oko 30 stepeni, a lokalno i do 35 stepeni.

Tih dana se prognozira pretežno sunčano vrijeme, stabilnije uz rijeđu pojavu pljuskova.

Do tada se nastavlja toplo, ali i promjenjivo vrijeme.

Danas (subota) će u Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa lokalnim pljuskovima, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Sutra (nedjelja) u Bosni i Hercegovini se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno uz kišu moguća je i pojava grada. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni.

ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno uz kišu moguća je i pojava grada. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stepeni.

Prognoza za utorak kaže da će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, uglavnom prije podne. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, nestabilno vrijeme sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 26 stepeni celzija.

Podaci sa stranice BHMeteo govore da su na vidiku i prve ljetne vrućine, u periodu od 6. i 10 juna kada će živa na termometru biti na oko 30 stepeni, a lokalno i do 35 stepeni.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*