Za posmatranje izbora u Beogradu prijavljen 1.581 domaći i 156 stranih posmatrača

Predsjednik Gradske izborne komisije (GIK) Zoran Lukić saopštio je danas da se za praćenje rada GIK-a i biračkih odbora na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, raspisane za 2. juni, na sam dan izbora prijavio 1.581 domaći posmatrač i 156 stranih posmatrača.

“U ovoj fazi izbornih radnji saradnja Gradske izborne komisije sa domaćim i stranim posmatračima tekla je bez primjedbi, bila je brza i efikasna na obostrano zadovoljstvo”, rekao je Lukić, prenosi Beoinfo.

Za praćenje lokalnih izbora u Beogradu, od domaćih posmatrača prijavljeni su CRTA, CESID, “Građani na straži”, JUKOM i “Kreni-promeni”, a od stranih OSCE-ODIHR, IFES, delegacija EU u Srbiji, IREX, ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Holandije, Slovačke i Velike Britanije.

Predstavnici posmatrača rada biračkog odbora su dužni da postupaju po pravilima o održavanju reda na biračkom mjestu i njima se omogućava da nesmetano posmatraju svaku izbornu radnju, a u Zapisnik o posmatračima rada biračkog odbora mogu se upisati eventualne primjedbe posmatrača.

bhrt

Jedan komentar

  1. I am not sure where youre getting your info but good topic I needs to spend some time learning much more or understanding more Thanks for magnificent info I was looking for this information for my mission

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*