(VIDEO) Udruženje ‘Porodice tri plus’ uputilo inicijativu Vladi FBiH zbog najave poskupljenja struje

Povodom nove najave poskupljenja električne energije za domaćinstva Udruženje porodica s troje ili više djece “Porodice tri plus” uputilo je inicijativu Vladi FBiH i nadležnima.

Na prijašnji prijedlog Elektroprivrede BH o uvođenju blok tarifa, koji bi doveo do poskupljenja električne energije za domaćinstva u Federaciji Bosne i Hercegovine od 20 do 40%, “Porodice tri plus” su jedini pravni subjekt koji je reagirao inicijativom na taj prijedlog, ukazujući na potencijalne negativne posljedice, posebno za porodice s troje ili više djece. Inicijativa, temeljena na tom razlogu, je uvažena na sjednici FERK-a, te je odbijen prijedlog Elektroprivrede o poskupljenju struje kroz blok tarife.

Nova najava Elektroprivrede BH o poskupljenju električne energije za domaćinstva za 10% smatra se povoljnijom opcijom u usporedbi s prethodnim prijedlozima. Uprkos tome, Porodice tri plus smatraju da je nužno preduzeti korake kako bi zaštitili porodice s troje ili više djece od eventualnih budućih poskupljenja.

Tim povodom, u otvorenom programu Radio Tuzle, naš sagovornik bio je Mustafa Vlahovljak, predsjednik Udruženja porodica s troje ili više djece “Porodice tri plus”

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*