Ibrahimović stigao na oproštajni meč protiv Srbije, pjesma Bijelog dugmeta odjekivala stadionom

Legendarni švedski napadač Zlatan Ibrahimović, nogometna ikona bh. korijena, danas se službeno oprostio od nogometa, a oproštaj mu je upriličen u švedskoj Solni.

Tamo je Švedska u prijateljskoj utakmici ugostila Srbiju, a Ibrahimoviću će biti upriličen oproštaj kakav je jedan od najharizmatičnijih sportista ikada sigurno zaslužio.

Ibrahimović se nalazi u svečanoj loži stadiona Friends Arena i neće nastupiti na ovoj utakmici, već će mu samo biti uručeni pokloni, ali večeras je sve apsolutno u njegovom znaku.

O tome dovoljno govori i erupcija oduševljenja navijača kada je Ibrahimović prikazan u krupnom kadru, a prije utakmice je, vjerovatno po želji Ibrahimovića, puštena i posebna pjesma.

Radi se o pjesmi Bijelog dugmeta “Đurđevdan”, koja je zagrmila preko razglasa na stadionu, a navijači su reagovali oduševljeno. To možete pogledati na ovom linku.

Inače, Ibrahimović nogomet ne igra još od ljeta 2023. godine, kada se oprostio u dresu Milana, a upravo je to klub u kojem i danas radi kao savjetnik rukovodstva.

Za reprezentaciju je odigrao 122 meča i postigao je 62 gola i pusao 25 asistencija.

Što se same utakmice tiče, Srbija je u 18. minuti povela golom Sergeja Milinković-Savića, kojem je asistirao Andrija Živković za 1:0 te je to rezultat meča na poluvremenu.

(Klix.ba)

Jedan komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*