Data saglasnosti na odluke senata visokoškolskih ustanova za prijem studenata u TK

Vlada TK je danas dala saglasnosti na odluke senata visokoškolskih ustanova za prijem studenata. Prethodna saglasnost je data na Odluku Senata Univerziteta u Tuzli o broju studenata za upis u prvu godinu prvog i integrisanog prvog i drugog ciklusa studija, te drugog i trećeg ciklusa studija na fakultete/Akademiju Univerziteta u Tuzli u akademskoj 2024/25. godini, Senatu Visoke škole računarstva i informatike eMPIRICOM, Senatu Univerziteta FINRA, kao i Senatu Visoke škole za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije „Internacionalna poslovnoinformaciona akademija“ Tuzla.

Nije data prethodna saglasnost na prijedlog Odluke Senata Univerziteta u Travniku o određivanju broja studenata za upis u akademsku 2024/2025. godinu na području Tuzlanskog kantona, te je zatraženo od Senata ove visokoškolske ustanove da utvrdi novi prijedlog broja studenata za upis u prvu godinu studija u akademskoj 2024./2025. godini, na način da broj vanrednih studenata ili studenata koji uče na daljinu ne može biti veći od broja redovnih studenata, kao i da utvrdi broj studenata za upis u skladu sa brojem studenata za koje je Vlada Tuzlanskog kantona dala saglasnost u prethodnoj akademskoj godini.

Visokoškolske ustanove kojima je data saglasnost upis studenata mogu vršiti isključivo na studijske programe koji su prošli postupak licenciranja i koji u akademskoj 2024/25. godini posjeduju važeće licence.

Jedan komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*