Brkić novi čuvar mreže u RK Sloboda

Rukometni klub Sloboda potpisao je ugovor s novim golmanom, Berinom Brkićem.

Mladi čuvar mreže, rođen 2004. godine, dolazi iz makedonskog kluba GRK Ohrid.

Prve rukometne korake napravio je u RK Maglaj. Iz Maglaja prelazi u RK Borac M:Tel Banja Luka za koji je nastupao tri sezone i sa kojim je osvojio i rukometno prvenstvo BiH za sezonu 2022. Nakon toga prelazi u GRK Ohrid, odakle i dolazi u Slobodu.

Sam Brkić je izrazio zadovoljstvo zbog prelaska u Slobodu, ističući kako je motivisan da pruži svoj maksimum i opravda ukazano povjerenje.

„Odlučio sam se potpisati za RK Sloboda, iako sam imao još nekoliko ponuda iz BiH ali i iz inostranstva. Upoznat sam sa činjenicom da zadnjih nekoliko sezona RK Sloboda ulaže jako puno u razvoj rukometa i u vrhu je tablice prvenstva BiH. Pored želje za osvajanjem novih titula, drago mi je da ću opet sarađivati sa trenerom Mirkom Mikićem sa kojim sam sarađivao i u RK Borac M:TEL. Isto tako se radujem novim izazovima i nadam se da ćemo svi zajedno postići još bolje rezultate i radovati se šampionskoj tituli, što da ne. Želim da se zahvalim upravi RK Sloboda koji su prepoznali moj kvalitet i ponudili mi kvalitetan ugovor”, kazao je Brkić.

Od kadetskih dana je konstantno član kadetske, a sada i juniorske reprezentacije BiH, a imao je i pozive za okupljanje A selekcije.

(RK Sloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*