Bh. klubovi u Evropi saznali potencijalne rivale u LP i KL

Tri bh. predstavnika u evropskim takmičenjima, Borac, Velež i Sarajevo, danas su saznali skraćenu listu potencijalnih protivnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Konferencijsku ligu.

Ova tri kluba će kvalifikacije početi od prvog pretkola. Borac će kao šampion takmičiti u Ligi prvaka i u prvom krugu je nosilac, pa je tako za potencijalne protivnike dobio: Hamrun Spartans FC (Malta), FC Struga (Sj. Makedonija), FK Dečić (Crna Gora), KF Egnatia (Albanija), UE Santa Coloma (Andora).

U prvom pretkolu Konferencijske lige, Sarajevo je nosilac a Velež nenosilac.

Sarajevo može igrati protiv: FC Torpedo (Bjelorusija), FC Aktobe (Kazahstan), Marsaxlokk FC (Malta), FK Mornar (Crna Gora), JK Tallinna Kalev (Estonija).

Potencijalni protivnici Veleža u 1. pretkolu Konferencijske lige su: KF Shkëndija (Sj. Makedonija), FK Budućnost Podgorica (Crna Gora), Inter Club d'Escaldes (Andora), KF Tirana (Albanija), La Fiorita 1967 (San Marino).

Podsjetimo, preostali četvrti bh. predstavnik u Evropi HŠK Zrinjski će takmičenje u Konferencijskoj ligi početi od 2. pretkola i bit će nosilac.

Žrijeb za UEFA takmičenja održava se sutra u Nyonu. Prva runda Lige prvaka igra se od 9. jula. Utakmice 1. pretkola Konferencijske lige igrat će se 11. i 18. jula.

(Vijesti.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*