Šok iz Dortmunda: Edin Terzić podnio ostavku nakon sukoba s legendom kluba

Šef stručnog štaba Borussije Dortmund Edin Terzić podnio je ostavku na mjesto trenera njemačkog kluba, objavio je insajder Patrick Berger, a klub je nedugo zatim zvanično potvrdio rastanak sa 41-godišnjim stručnjakom. Nakon što se sukobio s legednom kluba Matsom Hummelsom, koji je postavio ultimatum po pitanju svog ostanka u klubu, njemački stručnjak bh. porijekla odlučio se povući sam.

Hummels želi da nastavi saradnju s Borussijom nakon isteka ugovora, ali jasno je zahtijevao smjenu Edina Terzića, s kojim već neko vrijeme nije u dobrim odnosima.

Borussia je ove sezone igrala ispod očekivanja u Bundesligi gdje je zauzela tek peto mjesto, ali iznenađujuće se plasirala u finale Lige prvaka u kojem je poražena od Reala 2:0.

Borussija je održala hitni sastanak u klubu na kojem je prihvaćena Terzićeva ostavka, a najizgledniji kanditat za nasljednika je dosadašnji Terzićev pomoćnik Nuri Sahin.

Terzić je Borussiju prvi put preuzeo u decembru 2020. godine, a vratio se u julu 2022. godine. On je klub iz Dortmunda vodio na 128 utakmica, a osvojio je i Kup Njemačke 2021. godine.

Ranije je bio i pomoćni trener u Dortmundu, kao i u West Hamu i Bešiktašu, gdje je asistirao Slavenu Biliću.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*