U maju zabilježen pad prometa za 1,1 odsto

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u Bosni i Hercegovini u maju, posmatran u tekućim cijenama, ostvario je pad od 1,1 odsto u odnosu na prethodni mjesec, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Pad prometa od 1,2 odsto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima, dok je rast prometa od 0,5 odsto ostvaren u trgovini neprehrambenim proizvodima.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u maju je manji za 1,9 odsto u odnosu na april. 

Pad prometa od 1,2 odsto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, a u trgovini neprehrambenim proizvodima iznosio je 1,9 odsto. 

Ukupan promet trgovine na malo u BiH u maju, posmatran u tekućim cijenama, veći je za 9,3 odsto u odnosu na isti mjesec lani. 

U maju ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, promet prehrambenim proizvodima veći je za 6,4 odsto, a neprehrambenim proizvodima za 7,2 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u petom mjesecu ostvario je rast od 11,8 odsto, u odnosu na maj prethodne godine.

Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 3,9 odsto, a neprehrambenim proizvodima rast od 15,1 odsto. 

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*