Gradonačelnik Tuzle u radnoj posjeti MZ Šićki Brod

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, danas je, sa saradnicima, posjetio Mjesnu zajednicu Šićki Brod, te je s predstavnicima Mjesne zajednice i građanima razgovarao o unapređenju komunalne infrastrukture i kvalitete života u ovom dijelu grada.

Tokom posjete dogovoreno je uređenje sportskog igrališta kod objekta Mjesne zajednice, što uključuje popravku ograde, markiranje sportskog igrališta i orezivanje drveća kako bi rasvjeta na igralištu bila efikasnija.

Također, dogovoreno je uređenje zelenih površina i postavljanje urbanog mobilijara. Planirano je postavljanje novih klupa, kanti za otpatke, te mobilijara za dječja igrališta, uključujući ljuljačke i klackalice, kako bi se poboljšali uslovi za rekreaciju i odmor građana.

U razgovorima je poseban akcenat stavljen na uređenje Doma kulture, gdje će se u skorije vrijeme raditi na ugradnji novih podnih obloga. Time će se poboljšati uslovi za rad Kulturno-umjetničkog društva Šićki Brod i omogućiti građanima, a posebno najmlađim članovima KUD-a, kvalitetnije korištenje prostora.

Razgovarano je i o širenju sistema centralnog daljinskog grijanja i unapređenju kanalizacione mreže, s posebnim fokusom na ulicu Majska, gdje su planirani dodatni infrastrukturni radovi.

Također, razgovarano je o bezbjednosti saobraćaja te je dogovoreno postavljanje dva “ležeća policajca” u cilju povećanja sigurnosti u saobraćaju. A određeni dijelovi ulica bit će pojačani javnom rasvjetom.

Na kraju sastanka, usaglašeno je da se u budućnosti razmotre mogućnosti i pribave saglasnosti Rudnika uglja Kreka za postavljanje još jednog dječijeg igrališta u blizini prostorija Mjesne zajednice, čime bi se dodatno obogatio sadržaj za najmlađe stanovnike Šićkog Broda.

Ovim projektima, Grad Tuzla nastavlja s aktivnostima koje za cilj imaju unapređenje životnih uslova u svim mjesnim zajednicama, te pružanje podrške lokalnim zajednicama u realizaciji važnih infrastrukturnih projekata.

Grad Tuzla

2 0 komentara

  1. La weekly very informative articles or reviews at this time.

  2. Real Estate This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*