Tuzlak Benjamin Demirović pobjednik regionalnog teniskog turnira Sportskih igara mladih

U Splitu je protekle sedmice održana završnica velikog regionalnog takmičenja Sportskih igara mladih. Manifestacija koja svake godine okuplja hiljade učesnika, na završnom takmičenju u Splitu, i ove je godine donijela brojna sportska uzbuđenja mališanima, ali i događaj koji će dugo pamtiti.

Tuzlanski kanton predstavljali su mladi sportisti u nekoliko sportskih disciplina, koji su svoje učešće u Splitu izborili pobjedama na regionalnim i državnim takmičenjima.

Mladi tuzlanski teniser Benjamin Demirović, član Teniskog kluba «Sloboda» ostvario je izuzetan uspjeh pobjedom na teniskom turniru u okviru ovog takmičenja. Benjamin je najprije pobijedio na regionalnom takmičenju u Tuzli, zatim je bio najbolji na državnom finalu u Sarajevu, čime je stekao pravo da se bori za titulu na završnici igara u Splitu.

Na turniru u Splitu Demirović se takmičio  sa predstavnicima zemalja iz regiona i ubjedljivim pobjedama trijumfovao na ovom velikom regionalnom takmičenju.

Benjamin Demirović je trinaestogodišnji tuzlanski teniser, koji niže uspjehe i jedan je od perspektivnih takmičara. Prije Splita osvojio je prvo mjesto  na turniru iz kalendara TS BiH u Banjaluci, te zapažene uspjehe na još nekoliko vrlo značajnih teniskih turnira u organizaciji državnog saveza.

Titula u Splitu svakako je podstrek za ovog mladog sportistu da svojim radom nastavi nizati pobjede na domaćem i međunarodnom planu.

(tuzlainfo)

4 0 komentara

  1. Techno rozen very informative articles or reviews at this time.

  2. I do believe all the ideas youve presented for your post They are really convincing and will certainly work Nonetheless the posts are too short for novices May just you please lengthen them a little from subsequent time Thanks for the post

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*