Fantastični Džumhur srušio favorizovanog srbijanskog tenisera i odbranio titulu u Istanbulu


Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur je odbranio titulu na Challengeru u Istanbulu pobijedivši favorizovanog srbijanskog tenisera Hamada Međedovića s 2:0 po setovima.

Nakon što je prošle godine u finalu pobijedio Slovaka Lukasa Kleina, naš teniser je sada do pobjede došao preko favorizovanog srbijanskog tenisera.

Džumhuru, koji je bio prvi nositelj na turniru, je pripao prvi set rezultatom 6:4 da bi u drugom setu naš teniser poveo s 2:0 u gemovima nakon čega se Međedović, koji je imao ulogu favorita u ovom susretu, vratio i poravnao rezultat na 2:2.

Potom je bh. teniser napravio još jedan brejk kojeg je potvrdio u sljedećem gemu i poveo s 4:2 u drugom setu.

Uslijedio je još jedan brejk našeg tenisera koji je tako došao u poziciju da servira za meč što je i iskoristio te stigao do velike pobjede.

Rezultat:

Damir Džumhur (BiH) (1) – Hamad Međedović (Srbija) (5) 2:0 (6:4, 6:2)

(Klix.ba)


2 0 komentara

  1. Tech to Force naturally like your web site however you need to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth on the other hand I will surely come again again.

  2. Techarp For the reason that the admin of this site is working, no uncertainty very quickly it will be renowned, due to its quality contents.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*