Otkriven nelegalni smještaj 50 migranata na Ilidži, prebačeni su u prihvatne centre

Inspektori Službe za poslove sa strancima su na području općine Ilidža, u naselju Pejton, izvršili kontrolu stambenih objekata koji su nezakonito korišteni za smještaj migranata.Ovom prilikom pronađeno je ukupno 50 migranata koji su nezakonito koristili navedene objekte, nakon čega su u skladu sa procedurama prebačeni u Privremeno prihvatne centre Blažuj i Ušivak.

Također, ovom prilikom, pripadnici Službe za poslove sa strancima su izrekli mjeru protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu za sirijskog državljanina, inicijala A. S, koji se dovodi u vezu sa organizacijom nezakonitog smještaja migranata i kršenjem propisa iz oblasti Zakona o strancima.

Osim migranata, u prostorijama koje su bile predmet kontrole, pronađena je veća količina putnih isprava i drugih dokumenata koji će, u skladu sa zakonskim procedurama, biti proslijeđeni nadležnim organima na dalje postupanje.

(Klix.ba)



Jedan komentar

  1. Just wish to say your article is as surprising The clearness in your post is just cool and i could assume youre an expert on this subject Fine with your permission allow me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post Thanks a million and please keep up the enjoyable work

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*