Kosovo: Tri osobe poginule u ekploziji plina u termoelektrani u Obiliću

Tri osobe su poginule, a više je povrijeđeno u eksploziji plina u pogonu elektrolize termoelektrane Kosovo A u Obiliću kod Prištine, potvrdio je predsjednik Borda direktora Kosovske elektroenergetske korporacije, Berat Rukiqi. Jaka eksplozija odjeknula je danas oko 11 sati i uznemirila sve stanovnike Obilića, a čula se i u Prištini.

Portparol Kosovske policije, Baki Kelani izjavio je za AA da je policija odmah poslala svoje jedinice na mjesto nesreće.

“Prema dosadašnjim informacijama Kosovska policija je obezbijedila širok pojas. Putevi i saobraćaj su blokirani zbog sigurnosnih razloga”, kazao je Kelani.

Direktor Urgentnog centra Basri Lenjani je za AA potvrdio da je ukupno 14 osoba zatražilo ljekarsku pomoć, ali da niko od njih nije u životnoj opasnosti.

“Sve slučajeve su primile urgentne ekipe, urađena je dijagnoza i radi se o opekotinama. Od 14 povrijeđenih 12 je nakon ljekarskog tretmana pušteno kućama, dok su dvije osobe još uvijek na pregledima, ali nisu u opasnosti”, kazao je Ljenjani.

Predsjednica Kosova, Atifete Jahjaga je odmah po saznanju o tragediji u termoelektrani u Obiliću, posjetila povriujeđene radnike u Univerzitetsko kliničko- bolničkom centru Kosova u Prištini.

Jahjaga je izrazila duboku tugu i bol zbog tragedije koja je danas pogodila radnike KEK-a.

Ona je pozvala građane Kosova da se u ovim teškim momentima solidarišu sa porodicama onih koji su pogođeni nesrećom i da se pridruže molitvama za sudbinu radnika KEK-a i njihovo brzo ozdravljenje, saopšteno je iz kabineta predsjednice.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*