Povodom 15. maja održana svečana akademija

U Kinu Kaleidoskop povodom 15. maja, Dana od historijskog značaja za Tuzlu i BiH, održana je svečana akademija, koja je samo jedna u nizu manifestacija, održanih u organizaciji Grada Tuzle, povodom 23. godišnjice odbrane Tuzle.Svečanu akademiju prigodnim referatom otvorio je Jozo Nišandžić predsjedavajući Gradskog vijeća Tuzla.

Čast da građanke i građane Tuzle ali i cijele BIH na ovoj svečanosti pozdravi u ime Federalnog ministarstva za pitanja boraca i u ime Vlade FBIH i njenog premijera Fadila Novalića pripala je Salki Bukvareviću ministru za pitanja boraca FBiH.

Nakon ovih uslijedilo je i obraćanje Mehmeda Bajrića načelnika Centra javne bezbjednosti Tuzla 1995. I gosp. Bajrić podsjetio je između ostalog da je srpski agresor pokušao okupirati Tuzlu kao i predhodne gradove Bijeljinu, Brčko, Bratunac, Zvornik i Vlasenicu.

Tu su građani Tuzle odlučno stali u odbranu grada i zato smo danas ponosni na Tuzlu, a posebno poštovanje kako danas tako i cijelog života trebamo odavati poginulim braniteljima koji su svoje živote dali za Grad Tuzlu, poručio je Bajrić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*