Obilježen završetak radova na sanaciji Ulice Meše Selimovića

Tuzlanska mjesna zajednica Tušanj danas je na prigodan način obilježila završetak radova na sanaciji Ulice Meše Selimovića, prema sjevernoj tribini stadiona Tušanj.

Riječ je o moderno urađenoj saobraćajnici u tri ulice dužine preko 350 metara, kojoj je predhodila i izmjenjena vodovodne i druge instalacije. Realizacijom projekta novom cestom i trotoarom su pored stambenih objekata, povezani Osnovna škola Tušanj, i sjeverna tribina Stadiona Tušanj. Emir Kadribašić, predsjednik Mjesne zajednice Tušanj je kazao, kako su građani izizetno zadovoljni urađenim.

Direktor Osnovne škole Tušanj Senad Mulić, takođe je izrazio zahvalnost gradskoj upravi i nadležnim službama, na ovoj za njih izuzetno značajnu investiciju pristupnog puta. Pored boljih higijenskih uslova, uređenjem trotoara sigurnost učenika je podignuta na viši nivo.

Kako je u svom prigodnom obraćanju kazao gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, gradska vlast je iako joj to nije izvorna nadležnost mnogo uložila u Osnovnu školu Tušanj. Promjenjen je krov, obnovljena fasada i izvršena toplifikacija. U ovom dijelu grada su izgrađene i dvije stambene zgrade, te sjeverna tribina Stadiona Tušanj.

Ovom prilikom u školskoj Sali upriličen je i kulturno zabavni program, koji su pripremili učenici Osnovne škole Tušanj i Folklorni ansambl Panonija.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*