Incidenti na demonstracijama u Beču

Demonstracije desničarske grupacije “Identiteren” protekle su poslije podne u Beču uz veliki otpor ljevičarskih organizacija, ali i incidente sa policijom u kojima je bilo i povrijeđenih.

Kao i ranije, kada bi desničari zakazali demonstracije tražeći, prije svega promjenu politike prema strancima i azilantima, ljevičari su prijavili svoje proteste kojima sprečavaju kretanje desničarske povorke.

Prema saopštenju policije, više osoba je privremeno zaustavljeno radi utvrđivanja identiteta, a protiv više lica podnijete su prijave tokom demonstracija.

Takođe, povrijeđeno je šest ljevičara u pokušajima da probiju policijski kordon, četiri policajca i dva učesnika protesta.

“Indentiteren” su istakli da njihove demonstracije predstavljaju završnicu kampanje protiv “razmjene naroda”, dok su ljevičarske oragnizacije najavile, uoči protesta, da su njihove demonstracije usmjerene kako protiv neofašista, tako i kapitalističkih okolnosti koje se oslanjaju na nehumane ideologije.

Desničarski protest okupio je oko 300 učesnika, koji su se suočili sa protestom 500 ljevičara.

Ukupno sat vremena trajao je skup desničara, koji su marširali ulicama 10. bečkog okruga.

Tokom kretanja povorke došlo je, kako je saopštila policija, do više incidenata, više predmeta bačeno je sa skupa ljevičara na desničare, a među njima je bilo i pirotehničko sredstvo.

Nakon što su se demonstranti razišli došlo je do sukoba pripadnika dvije grupacije u 2. bečkom okrugu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*