Igrao 40 sati bez sna: Mirza Jahić oborio svjetski rekord u igranju PES-a

Bh. gamer i prvak virtuelne Bundeslige u Austriji Mirza Jahić postavio je novi rekord u igranju nogometne simulacije Pro Evolution Soccer.

Jahić i trojica njegovih kolega su uspjeli oboriti svjetski rekord u igranju PES-a, koji je iznosio 38 sati i 49 minuta. Počeli su u 20 sati u petak u boxu koji su osigurale kompanije T Mobile i Waarda, a završili su u nedjelju nakon punih 40 sati igranja, čime su se upisali u Guinnessovu knjigu rekorda.

“Uspio sam, novi sam rekorder u igranju PES-a. Osjećaj je nevjerovatan. Zajedno sa još trojicom igrača sam, u saradnji sa kompanijama T-Mobile i Warda, oborio stari rekord koji je iznosio 38 sati, 49 minuta i 13 sekundi, sada novi rekord iznosi 40 sati. Nisam mogao ni sanjati da će se jednog dana moje ime naći u Guinnessovoj knjizi rekorda. Ovo je najveće dostignuće u mom životu, još jedan san koji sam ostvario”, rekao je Jahić.

Organizacijom i podrškom je prezadovoljan.

“Želim se zahvaliti svima, vaša me podrška motiviše da napravim još veći uspjeh. Zahvaljujem se kompanijama T-Mobile i Warda, koje su mi omogućile ovu priliku. Organizacija i hrana su bili odlični. Hvala mom timu bPartGaming i mojoj vjerenici Zari, bez njih ne bih uspio. Uskoro se vraćam treninzima, a igrat ću i prijateljske utakmice”, dodao je Jahić.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*