Zbog uskih pantalona žena ozbiljno oštetila mišiće

Zbog dugotrajnog nošenja uskih pantalona Australka je smještena u bolnicu zbog oštećenja mišića, nateknuća na nogama te kompresije živaca, javlja Anadolu Agency (AA).

Doktor Thomas Kimber iz bolnice Royal Adelaide nakon pružanja medicinske pomoći 35-godišnjoj ženi ostao je zaprepašten kakve je zdravstvene tegobe žene pretrpjela zbog nošenja uskih pantalona.

Ona je navodno noseći uske pantalone otišla pomoći prijateljici da se preseli. Kako je istakao Kimber žena je nosila izuzetno uske pantalone. U takvoj je odjeći radila nekoliko sati tj. saginjala se, išla u čučeću poziciju itd… Narednog dana bila je primorana zatražiti liječničku pomoć.

Kimber je kazao da se i ranije susretao sa slučajevima kompresije živaca uzrokovane uskim pantalonama, no da je ovo prvi slučaj sa ovako ozbiljnim oštećenjem mišića nogu, a ujedno i kompresijom živaca.

Kimber je pojasnio da je stezanje potkoljenica uzrokovalo manji protok krvi kroz butine, a pošto su pantalone i na tom dijelu bile uske problem je bio još veći. Dotična se, uz liječničku pomoć, nakon četiri dana potpuno oporavila.

“Mislim da je osnovni problem bio u tome što su pantalone bile napravljene od nedovoljno elastičnog materijala”, kazao je Kimber te upozorio sve žene da budu opreznije prilikom nošenja ove vrste odjeće.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*