Hakeri zaprijetili objavom podataka 37 miliona nevjernih supružnika

Anonimni hakeri su objavili da imaju osobne podatke više od 37 miliona nevjernih supružnika s internetskog portala Ashley Madison za izvanbračne ‘izlete’ te zaprijetili da će objaviti fotografije nagih klijenata i njihove seksualne fantazije, ako portal ne prestane s radom, objavljeno je na blogu KrebsOnSecurity.

Kanadski Avid Life Media, čija je inačica Ashley Madison, potvrdio je upad u svoje sisteme i saopćio je da je otad pojačao mjere sigurnosti i da zajedno sa službama sigurnosti pokušava ući u trag hakerima, prenose agencije.

The Imapct Team, kako se nazivaju hakeri, objavili su dijelove kompromitirajućih podataka i zaprijetili su da će objaviti prava imena klijenata, njihove profile, gole fotografije, podatke s kreditnih kartica i ‘tajne seksualne fantazije’ ako ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi.

Hakeri su također zatražili zatvaranje drugih inačica Avid Life Media, ali ne i internetske stranice CougarLife na kojoj se pružaju usluge ženama zrelih godina u potrazi za ‘mladim muškarcima’.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*