Najviše bakšiša u restoranima ostave Amerikanci, najmanje Francuzi

Rezultati posljednjeg istraživanja pokazali su kako francuski turisti ostave najmanje bakšiša u restoranima koje posjećuju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema istraživanjima britanske agencije “Direct Line”, nakon Francuza slijede Britanci i Italijani, koji nisu baš previše naklonjeni ostavljanju bakšiša u restoranima.

Anketa sprovedena u poznatim turističkim destinacijama pokazala je da vodeće mjesto po visini bakšiša zauzimaju američki turisti. Nakon njih slijede argentinski turisti koji, isto tako, vole da ostave bakšiš u restoranima koje posjete. Po visini bakšiša koji ostavljaju osoblju restorana poznati su i Njemci, kao i Rusi.

Ipak, u nekim svjetskim turističkim destinacijama, ostavljanje bakšiša nije poželjno, kao što je slučaj u Japanu ili Kini, gdje se to smatra uvredljivim.

Isto tako, davanje bakšiša više nije dio običaja u Danskoj niti u Finskoj, dok je, s druge strane, određeni bakšiš obavezan u Kanadi, Meksiku, SAD-u i Velikoj Britaniji. Takođe je poželjan i u Italji, Španiji, Njemačkoj, Tunisu i Brazilu.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*