Otvoren 42. Međunarodni sajam šljive u Gradačcu

Danas je otvoren 42. Međunarodni Sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive u Gradačcu, a do 29. avgusta predstavit će se više od 250 izlagača iz BiH, regije i EU, piše bh. novinska agencija Patria.

Sajam je otvorio premijer FBiH Fadil Novalić.

Za  goste je upriličen  i prijem na kuli Zmaja od Bosne čiji je domaćin bio načelnik Općine Gradačac Edis Dervišagić, kao i direktor Sajma Hašim Šabanović.

Dervišagić je poželio dobrodošlicu u Gradačac te istakao značaj ove manifestacije u Bosni i Hercegovini.

Na Sajmu će biti organizirani i prateći kulturni i drugi sadržaji.

Premijer Novalić kazao je da je Gradačac postao prepoznatljiv kao grad poljoprivrede zahvaljujući ovom sajmu i njegovoj tradiciji.

– Bosna i Hercegovina je zemlja izuzetnih potencijala za razvoj ove grane privrede i osnova za prerađivačku industriju koja se treba i mora razviti. U korištenju ovih potencijala Vlada Federacije preduzima, i preduzet će planske mjere za podsticaj, i stvaranje ambijenta bavljenja ovom djelatnošću koja je prilika za veće i brže zapošljavanje – kazao je Novalić.

Pored izložbenog dijela ovu manifestaciju prate i stručno-naučna savjetovanja i okrugli stolovi i prezentacije i drugi sadržaji koji na stručan i osmišljen način daju doprinos u ovoj oblasti.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.