“Draftovci” ponovo nasmijali tuzlansku publiku, večeras “Ne igraj na Engleze”

Treće festivalske noći  “Pozorišta  bez granica 2015”, koji se održava u Tuzli od 25. do 29. augusta 2015. godine,  izvedena je predstava “Ne šetaj se gola”, I izvedbi domaćina festivala  Draft tetra Tuzla.

Komedijom  rađenom  po djelu  Georges Feydeaua, a koju je režirao Enver Hasić Haš, publiku je kao i na junskoj premijeri nasmijala odlična glumačka ekipa koju činili Aldin Joldić, Silva Banović, Jasmin Salkić, Ivana Vidović i Irena Soldat.

Prema ranije najavljenom  programu  festivala, večeras su na vanjskoj sceni  Ateljea “Ismet Mujezinović” trebali nastupiti članovi Teatar “Harlekin” iz Postojne (Slovenija)  sa svojom predstavom “Predigra”. Međutim, bili su primorani otkazati svoj dolazak.

-Na našu veliku žalost predstava “Predigra” se otkazuje radi iznenadne bolesti člana porodice glavne glumice. Porodici upućujemo iskreno  suosjećanje u prevalaženju  iznenadnih problema, a članu porodice glumice želimo uspješno i brzo ozdravljenje – rekao nam je Damir Krnjić, direktor festivala.

Organizatori su se potrudli brzo reagovati, tako da publika, koja je u velikom broju posjetila sve do sada prikazane sadržaje, neće ostati uskraćena za predstavu i  četvrte festivalske večeri. Na program će se naći predstava “Ne igraj na Engleze”  u izvedbi Amaterskog pozorišta “Neretva” iz Konjica.

Predstava je djelo autora Vladimira Đurđevića, koja svojom tematskom i idejnom osnovom obuhvata sudbinu čitave jedne generacije na ovdašnjim prostorima. „Linija manjeg otpora“ jeste kredo kojim se vode Paun, Bule i Piksi – junaci komada, nevjerovatno smiješni i nezamislivo tužni u isto vrijeme. Režija: Berin Habibija. Igraju: Dino Kerić, Berin Habibija i Dino Hajdar.

Do kraja festivala publika će sutra, 29. augusta , imati priliku vidjeti još  monodramu “Fejsbruka”, glumca Siniše Maksimovića iz Šapca, obzirom da zbog administrativnih probelma u Tuzlu neće moći doputovati kosovski “Theatre and Movie House AKT Priština”, koji su u tom terminu trebali igrati predstavu  “Trojan women”.

Festival je dio manifestacije Ljeto u Tuzli, a ulaz na sve predstave koje počinju u 20.20 h na vanjskoj sceni Ateljea “Ismet Mujezinović” je slobodan. U slučaju kiše, predstave će se igrati u unutrašnjem dijelu Ateljea.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.