Od nedjelje kiša i drastičan pad temperature: U BiH maksimalno 23 stepena

Ako je suditi po prognostičkim kartama, koju je objavio Federalni hidrometeorološki zavod, ljeto se završava u nedjelju. Za taj dan najavljena je kiša, ali i pad temperatura ispod 20 stepeni

Prema prognostičkim kartama, u periodu od 01.09. do 06.09.2015. godine, u Bosni i Hercegovini očekuje se postepena promjena vremenskih prilika. Početkom sedmice još uvijek će biti vruće, uz visoke temperature i slabiju mogućnost za kratkotrajne pljuskove krajem dana, pretežno u centralnim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Od sredine sedmice, mogućnost za padavine će se proširiti na veći dio Bosne, a u dane vikenda i na Hercegovinu. Kulminacija pogoršanja vremenskih prilika, prema aktuelnim sinoptičkim kartama, predviđa se za nedjelju 06.09.2015 godine.

Količine padavina koje se očekuju nisu velike, u dijelu Bosne od 5 do 10 mm dnevno, u Hercegovini nešto više, maksimalno do 20 mm dnevno, ovisno o području. Najveće se predviđaju za južni dio zemlje, region Mostara, u nedjelju 06.09.2015 godine.

Temperaturni režim do 06.09.2015. godine također će se promijeniti i sa odmicanjem sedmice pred nama temperature zraka će postepeno opadati, stoga se i za vikend očekuje osjetno svježije vrijeme u odnosu na protekli period, uz maksimalne dnevne vrijednosti temperature između 18 i 20 °C u unutrašnjosti, odnosno 20 do 23 °C na jugu.

Od 07.09.2015. godine do kraja prognoznog perioda, prema aktuelnim sinoptičkim kartama, u većem dijelu zemlje očekuje se stabilnije vrijeme, bez padavina, uz niže temperature zraka primjerenije kalendaru.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.